Grand Theft Auto V - Türkçe Yama

Türkçe Çeviri
DAHA ÖNCEKİ ÇEVİRİLERLE BİR İLGİSİ YOKTUR
 SIFIRDAN BAŞLANAN YENİ ÇEVİRİDİR
Bu Türkçe çeviri çalışması, tamamen sıfırdan ve orjinal metinlere sadık kalarak hazırlanmış, 2023 senesinde başlanıp, 2024'te tamamlanmış ve oyunculara ücretsiz olarak sunulmuştur.

Baştan sona CriminaL277_ tarafından çevrilmiş,
çeviri aracı Deftones™ tarafından hazırlanmış,
eayurdaer ise font desteği sağlamıştır.

Emekleri için kendilerine teşekkür ederiz.

Sorun yaşamamak adına buradaki açıklamaları ve indirilen dosyaların yanında gelen açıklamaları okumanız önem arz etmektedir.

Daha önceki yamalardan farklıdır ve çeviriler komple baştan yapılmıştır.


• Oyuna kurulabilen her mod ile uyumludur ve herhangi bir uyumsuzluğa neden olmaz. Oyunun geçmiş ve (gelirse) gelecekteki versiyonlarıyla da uyumludur.


Çevirilerin ve fontun oyuna aktarılması bilinen OpenIV yönteminden farklı olarak Deftones™ tarafından yapılan ve OpenIV kullanmayı gerektirmeyen bir yöntem sayesinde olmaktadır.


• Türkçe font kurulumu, Türkçe yamadan bağımsız olarak yapılmaktadır. İsterseniz OpenIV kullanmayı gerektirmeyen kolay kurulumu, isterseniz de OpenIV kullanmayı gerektiren daha komplike kurulumu seçebilirsiniz. Kolay kurulumda .exe uzantılı bir dosya verildiği ve bazı kişilerin de bu uzantıya güvenmeyebileceği için font kurulumu iki yöntem ve linklere ayrıldı. Kurulum detayları zip dosyaları içinde yazmaktadır.


Türkçe yamada yamayı otomatik olarak güncelleme özelliği bulunmaktadır. İnternet bağlantınız olduğu sürece oyunu her açtığınızda yamanın en güncel versiyonu otomatik olarak indirilip yüklenir. Yama dosyasının boyutu çok küçük olduğu için (2 MB altı) bu işlem ortalamada birkaç saniye sürer.





Online modu, Türkçe yama dâhil olmak üzere oyunda herhangi bir mod yüklüyken sunuculara girilememesinin yanı sıra ben de çevirmek istemediğim için çevrilmemiştir.


• Oyuna güncelleme gelmesi durumunda Türkçe fontta sorunlar meydana gelebilir. Bunu düzeltmek için tek yapmanız gereken şey oyunun kurulu olduğu yerdeki "mods" adlı klasörü silip kolay veya OpenIV kurulumuyla Türkçe fontu yeniden yüklemektir.


Online modunu oynamak için Türkçe yamayı silmeniz gerekmektedir. Bunu kolay yoldan yapmak için tek yapmanız gereken şey oyunun kurulu olduğu yerdeki "GTAV-TR-CriminaL-Deftones.asi" veya "Z_GTAV-TR-CriminaL-Deftones.asi" ve "GTAV-TR-CriminaL-Deftones.cache" adlı iki dosyanın adını değiştirmek veya bu iki dosyayı silmektir. Türkçe yamayı tekrar çalıştırmak için bu dosyaların adını eski hâline geri getirin veya dosyaları tekrar oyunun kurulu olduğu yere atın.


Kurulum talimatları ve diğer bütün detaylar zip dosyası içindeki "Beni Oku" adlı metin belgesinde yazmaktadır.


Gerekli açıklamalar yapılmış fakat ihtiyaç duyanlar için kurulum videosu:
Çevirinin paylaşıldığı asıl forum sayfası: 

En azından bir teşekkür yorumu için sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

İyi oyunlar.

Yorumlar