Darksiders II - Efsanevi Silahlar Rehberi



Darksiders II'de birçok özel silahın özellikleri belirtilse de, yer yer anlaşılamayabilen kısa bir öykü haricinde açıklaması olmayan silahlar bulmak da mümkün. Üstelik bu silahların özelliklerini yabancı kaynaklarda bile bulmak bazen zorlaşabiliyor. Halen matematiksel özelliği tam bilinmeyen birkaç silah da mevcut. 

Bu yazımda, benim gibi Darksiders sevdalıları için, kendine has özellikleri olan bazı efsanevi silahları listeleyeceğim. Bu yazı oyundaki tüm efsanevi silahları içermemektedir.

________________________

Dark Avenger
Hasar (Hızlı):              60-72
Savunma:                         36
Geri İtme Gücü:            25%

"Bu silah, bir zamanlar Draven olarak bilinen bir insan savaşçıya aitti. Sayısız düello sırasında silah, Draven'in kendi öfkesini ve ona yanlış yapanlara karşı intikama susamışlığını emdi. Kara İntikamcı, kan ve katliam için şiddetli bir arzuya sahip olmasıyla ünlüdür."

Özellik: Oyunun başlarında edindiğimiz bu silah çok güçlü olmasa da kullanması oldukça keyifli. Tuşa basılı tutarak yaptığınız bloğun zamanını tutturursanız tıpkı ilk oyundaki gibi güzel bir karşı atak yapıyorsunuz.

_________________________

Gauntlets of Savagery
Hasar (Hızlı):                   78-90
Öfke (Mana) Harcaması:  -25%
Marifet:          Kana Susamışlık

"Bilinmeyen bir usta maker, savaştaki zaferini kutlamak için yendiği iblisin kemiklerini kullanarak bu silahı işledi. Bu eldivenleri giyen kişi, iblisin vahşi enerjisiyle dolar; ne kadar hasar alırsa, o kadar çılgına döner ve saldırıları vahşileşir."

Özellik: Kaybettiğiniz can miktarına orantılı olarak hasarınız artıyor.
_________________________

Achidna's Fangs
Hasar (Hızlı):            132-152
Kritik Şansı:                  +17%
Marifet:               Yakan Zehir

"Achidna'nın dişleri binlerce yıl boyunca sayısız yaratığın hayatını emdi. Şimdilerde Death'in elinde şekil alan silah Achidna'nın Dişleri, düşmanlarının sağlığını çekerek onları zayıflatıyor ve sadece Reaper'ı güçlendiriyor."

Özellik: Her kritik vuruşta, oldukça iyi bir miktarda canı yeniliyor. Fakat atlanılmaması gereken nokta, bu silah kuşanıldığında aynı özellik birincil silahlarınıza, hatta becerilerinize bile geçiyor. (Mesela yerden çıkardığınız Ghoul'ların kritik saldırıları da size can kazandırıyor.)
_________________________

Executioner's Hooks
Hasar (Hızlı):            120-136
Marifet:                          İnfaz

"Celladın Kancaları, sadece tez ve vahşi bir son için tasarlanmış acımasız silahlardır. Scriptorioum'daki kayıtlara göre bu silahlar, Charred Council'e karşı çıkan birçok mahkumun cezasını kesti. Bu kancalar korkunç yaralar oluşturmak üzere üst üste ağır darbeler vurur."

Özellik: Bir dövüş sırasında ilk kritik vuruş ardından birkaç saniyeliğine birincil silahlar da dahil 100% kritik şansı verir.
_________________________

Fists of Elhazar
Hasar (Hızlı):                 144-166
Kritik Şansı:                      +16%
Marifet:   Elhazar'ın Kötü Bakışı
Marifet:          Elhazar'ın Kudreti

"İnsan Krallığı'ndan olan bir avuç müstesna savaşçıdan biri olan Elhazar, Crucible'ın birçok seviyesine bu silahların etkisiyle çıktı. Öfkeli bir Tepegöz'e karşı arenadaki ilk zaferini işaret etmesi için oyularak bir göz yerleştirildiği sol eldiven, Elhazar'ın Kötü Bakışı olarak bilinir. Üzerinde ham güçle parıldayan rünler olduğundan dolayı da sağ eldiven, Elhazar'ın Kudreti olarak isimlendirildi. Birlikte, Elhazar'ın Yumrukları kullanıcısına birçok fayda sağlar; düşmanlar çekiç darbeleriyle sendeler, kritik bölgelere giderek artan şiddetli darbelerle bedenleri harap olur."

Özellik: 10x kombodan sonra tüm saldırılarınız kritik hasar verir.
_________________________

Sunder
Hasar (Yavaş):            359-393
Kritik Şansı:                   +20%
Marifet:                       Koruma

"Bu zarif silah, asıl sahibi White City'in koruyucu meleğinin zerafet ve gücünü anımsatır. Saygıdeğer gardiyanlar tarafından kullanılan silahlar hem saldırgan hem de savunmacıdır; herhangi bir düşmanı doğaüstü bir hassasiyet ve kuvvetle vurabilecek bir kapasitedeyken, bu çok yönlü silah, kullananın etrafında düşman tarafından verilen hasarı azaltan koruyucu bir küre oluşturabilir."

Özellik: Etrafınızda koruyucu bir kalkan oluşma şansı olur.
_________________________

Black Demise
Hasar:                    149-171
Can Yenileme Bonusu:   50
Can Çalma:               +10%
Marifet:              Kara Kalp

"Kara Yazgı, iblis lordları arasında uzun ve kanlı bir geçmişi olan bir silahtır. Bazı efsaneler, silahı oluşturmak için kullanılan doğal olmayan ayinlerin ona sınırlı bir sezi formu aşıladığını iddia ediyor. Kutsal olmayan alevli güç rünlerine bağlı Kara Yazgı, her rakibin içsel gücüne el koyar ve onu kullananın gücüne ekler."

Özellik: Savaş sırasında 40'a kadar güç eklemesi verir. İnfaz (düşman üzerinde işaret çıkınca) öldürmelerinde canı tamamen yeniler. Diğer silahların aksine bu ana ilerleyişte karşılaşılacak bir silah değildir. Yeri; Kingdom of the Dead haritasındaki Soul Arbiter's Maze'de, 5.seviyenin gizli odasında.
_________________________

Goldbringer
Hasar:                    161-185
Marifet:         Tuttuğu Altın

"Bilinmeyen, fakat pragmatik bir zihin tarafından şekillendirilen Altıngetiren'in vurdukları sadece hayatları değil, aynı zamanda sikkelerini de çalar. Kılıcın üzerine şu tanıdık bilgece söz yazar: "Ganimet galibindir." "

Özellik: Aslında sadece isminden bile her şey anlaşılsa da, gözden kaçabileceği için bu silahı eklemek istedim. Saldırıların çoğunda altın kazandırıyor. Yine de siz siz olun boşverin altını, bir yerden sonra pek işe yaramıyor :)
_________________________

Mortis
Hasar (Hızlı):           142-168
Savunma:                         112
Marifet:      Kalkan Patlaması

"Mortis saldırı ve savunmayı tek bir acımasız silahta birleştiren bir kalkandır. Eski çağlardan beri Mortis her saldırıya, rakibini eksiksiz biçimde arayıp cezalandıran ölümcül bir enerji dalgasıyla karşılık vererek kullananı savundu."

Özellik: Listemizin ilk silahı gibi, zamanlamalı bir savunmayla düşmana zarar veren güzel bir silah.
Bu silah oyuncuyla birlikte seviye atlar.
_________________________

GnoMAD Scytes
Hasar:                    140-166
Marifet:           Deli Misin?

"Bu silahlar, kendi silah becerisinden çok şansa güvenen palavracı bir haydutun eli için işlendi. Her bıçak, savaşta kullanılırken değişken ve tahmin edilemez bir güçle dalgalanan bir ruhun özüne bağlı. Her saldırının kurbanına rastgele bir elemental etki kanalize etme, veya sinsi bir güç dalgasıyla onu geri püskürtme şansı vardır."

Özellik: Bu da son derece açık aslında. Düşmana herhangi rastgele bir element etkisi verme veya düşmanı geri itme şansı verir. Bu oyunun en tuhaf silahını bulmak için dört ayrı iyi gizlenmiş GnoMAD heykelciğini bulmak gerekli.
_________________________

Spear of Storms
Hasar (Yavaş):            497-549
Marifet:            Kıvılcımlanma

"Bu mızrak bir zamanlar erdemli bir savaşçı meleğe aitti ve kesin adalet arayışında büyük darbeler vurdu. Mızrak, fırtınanın oluşturduğu gücüyle çatırdar ve çevredeki düşmanları ışıldayan enerjisiyle tırmıklayan yıldırım pençelerini serbest bırakır."

Özellik: Sıçrayan yıldırım hasarıyla özellikle kalabalık düşman gruplarına karşı oldukça yararlı, güçlü bir silah.
_________________________

Guillotine
Hasar:                    161-185
Kritik Şansı:            +300%
Marifet:                     Kader

"Efsaneye göre Giyotin, maker'lar tarafından işlenmiş, birçok kanlı savaşta kullanılmış bir başyapıttır. Bu kılıcın işçiliği kusursuz bir kıyımın darbeleri için kullanıcıya hatasızca rehberlik eder."

Özellik: Yüksek bir kritik hasar şansı verir. "Sticks and Stones" isimli görevin ödülü olduğu için çok az oyuncunun alabildiği bir silah.
_________________________

Lifebane
Hasar:                    174-200
Marifet:              Baş Belası

"Deposed King Argul, birçok garip ve gizemli hevese kapıldı. Bu ölümcül silahın yaratılması, bu çılgınlıklardan biriydi. Kendi güç kaynağının özüyle canavarımsı ejderin bu Tırpan'a aşılanması Argul'u memnun etti - Abyss'in ürperten can çalma gücü."

Özellik: Düşmanlara buz hasarı veren, dondurduğu düşmanlara yapılan saldırılardan can çalarak sizin canınızı yenileyen, oyunda benzeri olmayan bir silah. Varsa ikincil silahla verilen buz hasarıyla da çalışıyor.
Dikkat: Bu silah sadece New Game+ ilerlemesinde edinilebilir. 
_________________________

Absolution
Hasar (Yavaş):              527-597
Güç:                                       43
Marifet:            Günah Çıkarma

"Absalom, baltası Absolution'ı nereden edindiğinden hiç bir zaman bahsetmedi, ancak bunun yaygın bir savaş aracı olmadığına şüphe yok. Absolution, kullanıcısının hakkaniyetli öfkesini, düşmanları yavaşlatan ve yakındaki düşmanları uzaklaştıran güçlü patlamalara kanalize ediyor."

Özellik: Düşmanları yavaşlatır ve onları uzaklaştırır.
Dikkat: Bu silah sadece New Game+ ilerlemesinde edinilebilir.
_________________________

Static Blades
Hasar:                    213-245
Kritik Şansı:              +10%
Büyüsel Kritik Şans: +15%
Marifet:               Statik Şok

"Bu tırpan bir zamanlar sayısız diyarlarda seyahat etmekle görevlendirilmiş bir haberci meleğe aitti. Haberci, güçlü bir fırtınanın ruhunu silahıyla yakaladı, ve şiddetli fırtınanın gücünü düşmanlarını hızlı şimşeklerle vurmak üzere kanalize etti. Son Savaş'ın kaosunda, bilinmeyen haberci ortadan kayboldu, ve silahı yeni kullanıcısını beklemek üzere düştü."

Özellik: Hem şok hem de şimşek (shock/lightning) gücü olan bir silah. Normalde silahlarda sadece biri olabilir.
Dikkat: Bu silah sadece New Game+ ilerlemesinde edinilebilir. "The Bloodless" görevinin ödülüdür.
_________________________

Kalan silahlardan karakter ile birlikte seviye atlama özelliği olanlar:

Skeletal Axe of Rending

The Dark Talons

Abyssal Axe

Abyssal Forge Hammer

Frostforged Twins

Hell Maul

Ice Reaver

Belial's Trident

Chaos Fang

Demon Storm


İyi oyunlar...





Yorumlar