GTA IV: The Lost and Damned - Yeni Türkçe Yama

2020 senesi içerisinde Grand Theft Auto IV için hazırladığım yeni çevirinin ardından, planladığım gibi ilk ek paketi The Lost and Damned için de sıfırdan yepyeni bir çeviri hazırladım. Bu çeviriyi de düzgün, ekleme veya çıkarma yapmadan, oyunun orjinalliğine olabildiğince sadık kalarak çevirmeye çalıştım. 

Zamanında TBoGT ile birlikte DLC kavramını bir ileri seviyeye taşımaya çalışan bu yapım, hikâyesinde bazı eksikleri olsa da, bugüne kadar çıkışını gerçekleştirmiş en iyi ek paketlerden biri. Ve umuyorum ki artık beşinci oyunda da karşılaştığımız The Lost çetesinin hikâyesini herkes anlayarak oynayabilecek.

Muhammed Çiçek



Menü, Arayüz ve Öğreticiler ✔

Telefon Görüşmeleri ve Mesajlar 

E-Postalar 

Stand Up Gösterileri 

Arkadaş Diyalogları 

Yan Görevler 

Rastgele Karakterler 

Ana Görevler 


  • Tüm Türkçe karakterleri desteklemektedir. Oyunda bulunmayan Türkçe karakterler tarafımdan eklenmiştir.
  • Oyunun yüzde hesabı eski çeviriye göre belirlenmiştir.
  • En sorunsuz versiyon olan 1.1.2.0 sürümü kullanılarak çevrilmiştir. Daha sonra Complete Edition ile tam uyumlu hâle getirilmiştir. 
  • Tüm kelimeler olduğu gibi, deyimler de en yakın karşılıklarıyla çevrilmiş, kişisel mizah vb. ekleme ya da çıkarmalar yapılmamış, herhangi bir sansür ve basitleştirmeye gidilmemiştir.
  • Kısaltma kullanılan, eksik olan veya büyük-küçük harf kullanılan kısımların o şekilde yazılma nedeni orjinalinde de benzer şekilde yazılmış olmasıdır.
  • İnsan boy ve kilo ölçme birimleri yabancılarda farklı olduğundan, anlaşılır olması için çoğu zaman bizim bildiğimiz birimler kullanılmıştır. (ör: iki yüz otuz pound yerine yüz beş kilo.)
  • Kalıplar, özel isimler, araç isimleri de dahil; takma isimler ve adresler de genel olarak olduğu gibi bırakılmıştır.
  • Çeviri dosyasıyla birlikte indirmiş olduğunuz "GTA IV - TLAD - Türkçe Sözlük" dosyası, oyunun Türkçe hâlinde anlaşılamayacak bazı ufak kısımlarını aydınlatmaktadır.
  • Bu dosyayı kullanmak, eski dosyalarınıza zarar verebilir. Bu çeviri dosyasını kullanarak karşılaşılabilecek tüm zararlar ve sorunlar kullanıcı sorumluluğundadır.
  • gthorse.blogspot.com adresinde paylaşılan bu içerik ve dosyaların izinsiz değiştirilmesi ve paylaşılması yasaktır.






  • Minimum 1.1.2.0 sürümüne sahip olmalısınız.
  • Oyunun dizinine ulaşmak için oyun simgesine sağ tıklayıp dosya konumunu açın. Steam kullanıcıları kütüphanenizden oyuna sağ tıklayıp yönet sekmesinden "yerel dosyalara göz at" seçeneğini seçin.
  • İndirdiğiniz rar dosyasını oyunun dizinine atın ve sağ tıklayarak ayıklayın, tümüne evet diyin. 
  • Her açılışta dosya doğrulama yaptığı için Rockstar Games Launcher platformu üzerinde şu an sorun çıkarabiliyor.
  • Oyuna girdikten sonra altyazıları açmayı unutmayın.


Complete Edition V1.1 Güncellemesi: Ciddi düzenlemeler içeren son bir güncelleme ile birlikte 1.1 versiyonu Complete Edition ile birleştirip o şekilde paylaştım.

V1.0: Oyun testten geçti. Ufak hatalar düzeltildi.

V0.9: Test edilmeyen birkaç arkadaş diyalogu ve sözlüğe eklenmeyen belki birkaç kelime var.


The Ballad of Gay Tony ek paketini de sıfırdan çevirmemi isteyen çok arkadaş var biliyorum, ama inanın bana bu emek ve zaman kaybı olur. GTATurk ekibinin yaptığı çeviride, başta Complete Edition için yaptığım çevirilerle uyumlu olması açısından ayarlamaların yanı sıra, kendimce gördüğüm hataları düzelterek, toplama bir Complete Edition çevirisi hazırlayıp yayınlayacağım.

Siz de bu sırada en ufak bir noktalama işareti hatasını bile bildirmeyi unutmayın! Takipte kalın, kanalıma abone olun. Herkese iyi oyunlar!

Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık hocam. Oyunu oynamak için Complete Edition çevirinizi bekliyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. TLAD'e başlamak için bu çeviriyi bekliyordum.

    YanıtlaSil
  3. TBoGT'a başlamak için bu çeviriyi bekliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. İndirme linki resmine tıklayacaksın. Denedim sorun yok. Olmadı Complete Edition çevirisini yükleyebilirsin o da uyumlu.

      Sil
    2. the ballad of gay tony için tr yama hazırladın mı?

      Sil
    3. Evet, sitedeki Complete Edition çevirisine dahil.

      Sil

Yorum Gönder

*Yorumlarınız onay aşamasından geçmektedir.

**En fazla 1 gün içerisinde cevabıyla birlikte görebilirsiniz.